Page content

GASTBLOGGER JULIETTE: Fotoshoot als start van bikini fitness traject

article content

GASTBLOGGER JULIETTE: Fotoshoot als start van bikini fitness traject

[vc_row][vc_column][vc_column_text]SheWolf Juliette deelt haar ervaringen als aanstaand bikini fitness atleet graag met jou, met vandaag: een fotoshoot.

 

Waarom een fotoshoot?

Hey allemaal!

Zoals beloofd deze keer een blog over mijn fotoshoot bij Jeroen de Beer. De shoot is ondertussen al twee maanden geleden (ik had hem in november gepland staan).

Ik denk dat ik Jeroen eind 2015 al een keer benaderd heb (en hem mijn verhaal heb vertelt) met de mededeling dat ik óóit eens een keer een shoot bij hem wilde komen doen.  Ik had nooit verwacht dat ik dat eind 2016 al gedaan zou hebben.

Want, waarom nou een fotoshoot terwijl ik totaal niet in wedstrijdvorm was? Sterker nog, waarom een shoot terwijl je aan het ultieme BEGIN staat van je bikinifitness traject? Nou, dat had meerdere redenen.

 

Zelfacceptatie

Ten eerste: iedereen is mooi zoals hij of zij is. Dat leren te accepteren is enorm lastig, maar niet onmogelijk. De afgelopen jaren heb ik mezelf elke dag opnieuw gezien als lelijk. Te dik. Niet genoeg van dit. Niet genoeg van dat. Ik was gewoon niet perfect en dat zou ik ook nooit worden.

Toen ik begon met sporten en op mijn voeding letten vond ik dat nog steeds. Werkelijk waar, ik verafschuwde mezelf. Maar ik wilde daar vanaf. Ik wilde mezelf niet meer lelijk en stom vinden. Ik wilde van mezelf leren houden. Mijn lichaam kunnen waarderen.

Al voordat ik bij team Shewolves begon ben ik van mezelf en mijn lichaam gaan houden, maar door dit hele traject wilde ik mezelf echt gaan uitdagen. Ik wil er alles uithalen wat erin zit en mijn angsten overwinnen.

Toen ik bij Shewolves begon was ik niet in wedstrijdshape; ik had best wel wat vet aan mijn lijf. Maar het maakt me niet meer uit. Mijn lijf is oke zoals het is. Ook twee maanden en een jaar geleden was mijn lijf prima.

Het zag er alleen anders uit, maar dat maakt mij niet anders.

Ik ben trots op mijn lijf en dat wilde ik graag vastgelegd hebben.

 

‘Do it for the before-after photo’

Maar, dat is niet de enige reden waarom ik deze fotoshoot gedaan heb.  Wel de voornaamste, maar een bijkomende reden is dat ik op deze manier echt onwijs toffe ‘’voor-foto’s’’ heb. Want, eind dit jaar wil ik natuurlijk ook super awesome ‘’na-foto’s’’ laten maken.

 

Cadeautje

Deze fotoshoot was voor mij een mentale uitdaging. Ik heb hem serieus… ik denk wel twee maanden vantevoren ingepland. En persé in november, want in november 2015 begon ik met veranderen van lifestyle, dus die shoot was ook een soort feestje/cadeautje aan mezelf om te vieren dat ik één jaar goed bezig ben, haha!

Jeroen was hartstikke enthousiast, dus dat was helemaal tof en geregeld. Oke.

 

Ohja, en dan de make-up nog!

Wat een ding. Wat een ding. Ik heb het afgelopen halfjaar dus 0,0 make-up gedragen. (Weer een mindset oefening van mezelf, omdat ik mezelf wilde leren accepteren en mooi vinden, ook zonder make-up.)

Dus dat werd nog wat. Een goede visagiste vinden bleek nog niet zo simpel. Via via werd het in ieder geval niks. Maar gelukkig bestaat er zoiets als google en kwam Sabine Lemmens uit de zoekresultaten naar voren. Happy me, want haar portfolio is gewoon prachtig, dus ik wilde heeeeeeeel graag dat zij mijn make-up zou doen.

En guess what, de dag van de shoot had ze nog plek. Hallelujah. Ook dat is geregeld.

Oke top, alles geregeld, ik had er zin in: laat die shoot maar komen.

Een paar dagen vantevoren had ik alles al klaargelegd wat ik aan wilde trekken. Ik heb gewoon mijn halve inboedel maar meegenomen, dan konden Jeroen en ik samen kijken hoe en wat.

 

It’s d-day!

Op de dag van de shoot kwam Sabine ruim vantevoren naar mij thuis. We hebben eigenlijk de volle 2 uur dat ze er was (of was het 2,5 uur..?) gekletst. Wat is zij een onwijs gezellige chick! En, niet onbelangrijk, een echte artiest! Mijn make-up zat zó prachtig. Toen mijn vriend (Gerben) binnenkwam wist hij even niet wat hij moest zeggen. (Ja.. behalve dan dat ik ook maar weer make-up moest gaan halen en het dan hetzelfde als Sabine moest doen haha!)

 

Daarna ben ik op mijn gemakje naar Jeroen gegaan. Ik werd heel hartelijk ontvangen, waarna we eerst even hebben gekletst en besproken wat er allemaal gaat gebeuren.

Daarna hebben we het welbekende ‘’emotie spelletje’’ gedaan om even los te komen. Ofwel: Jeroen riep een emotie en ik moest die nadoen. Met mijn gevoel voor drama is dat best hilarisch.

 

Het echte werk

Goed, daarna aan het echte werk. Jeroen heeft me echt in elke pose moeten commanderen, want ik heb dus nul ervaring in goed poseren, dus dat was eventjes wennen. Maar naarmate we verder kwamen ging het steeds makkelijker en ontdekte ik ook dat ik het totaal niet erg vond dat ik alleen in mijn lingerie stond.

Toen besefte ik me dat ik écht trots ben op mijn lijf en dat ik mijn lichaam niet meer hoef te verstoppen. Dat was immers ook de reden dat ik naar Jeroen wilde gaan!

 

Na de shoot mocht ik zelf de foto’s uitkiezen en heb ik nog 4 weken moeten wachten op de eindresultaten. (Man, dat leken wel eeuwen, ik was zo benieuwd!)

 

Nu ik er zo aan terugdenk, en eigenlijk elke keer als ik naar de foto’s kijk, verschijnt er weer een grote glimlach op mijn gezicht.

 

Yes. Dat heb ik toch maar weer mooi gedaan.

 

Liefs,

Juliette[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Zie hier een impressie van het eindresultaat:[/vc_column_text][vc_single_image image=”18131″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_single_image image=”18132″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Comment Section

0 reacties op “GASTBLOGGER JULIETTE: Fotoshoot als start van bikini fitness traject

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website