Page content

GASTBLOGGER ALLYSIA: Een partner in wedstrijdprep, mijn ervaring

article content

GASTBLOGGER ALLYSIA: Een partner in wedstrijdprep, mijn ervaring

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Een partner in wedstrijdprep

Vriendlief heeft onderhand meerdere malen laten vallen dat hij mee wilt doen aan een fitnesswedstrijd. Ik mompel een paar keer ‘ja, oke’, knik alsof ik naar hem luister, maar ben het ook weer snel vergeten. Hij roept wel vaker dat hij iets wil. De gedachten van daadwerkelijk een partner in wedstrijdprep hebben, komt niet mij op.

Totdat hij het dit keer niet eventjes laat vallen. Maar daadwerkelijk aankondigt ‘ik ga mee doen aan JBC’. Hij gaat het dus echt doen. Ik spits mijn oren, ik kijk hem aan met grote ogen. Daar gaan we dan!

Want een prep doe je niet alleen. Als vriendin zijnde van de atleet heb jij je ook aan te passen. Voor sommige vrouwen klinkt dit misschien als een horrorverhaal. Ik vind het juist super gaaf, samen werken aan hetzelfde doel. Dat hij gaat stralen op het podium. Ja, dat betekent dat je opofferingen moet maken. Het betekent misschien wel dat je relatie onder druk komt te staan. Maar ook dat overleef je.

Op de grote dag zelf, 19 maart 2017, probeer ik mijzelf rustig te houden maar ondertussen ook alle indrukken tot mij te nemen. Wat een gaaf wereldje is dit zeg! Je ziet natuurlijk van alles op Facebook en Instagram, maar het in levende lijve zien is wel even andere koek.

Hij eindigt als zesde van de veertien. Trotser kan ik niet zijn. First call out zelfs. En dat voor een eerste wedstrijd en zonder coach! Voor de wedstrijd zei hij ‘ik doe dit nooit weer’. Ook dit keer luisterde ik niet echt. Want ik wist wel beter.

 

En ik dan?

Dat ik mijzelf tegen kwam had ik niet verwacht. Ik riep altijd met mijn grote mond ‘ik doe niet mee aan een wedstrijd, ik ben daar mentaal niet sterk genoeg voor’. Op voorhand zeggen dat je gaat falen, voelt minder als falen dan daadwerkelijk falen. Snap je?
Na de wedstrijd dacht ik daar anders over. Dit wereldje… Zo gaaf. De levensstijl van dichtbij meemaken (want er zit wel een degelijk verschil tussen een fitgirl en een atleet), het gevoel van het podium zag ik bij iedereen, maar ook de weg er naar toe inspireerde mij enorm.

 

Een excuus als “ik kan dit toch niet”, heb ik niet meer… Nu alleen nog de keuze maken of ik echt mee wil doen aan een bikinifitness wedstrijd![/vc_column_text][vc_single_image image=”18153″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Comment Section

0 reacties op “GASTBLOGGER ALLYSIA: Een partner in wedstrijdprep, mijn ervaring

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website