Page content

GASTBLOGGER ALLYSIA: Hoe besluit je om mee te doen aan een bikinifitness wedstrijd?

article content

GASTBLOGGER ALLYSIA: Hoe besluit je om mee te doen aan een bikinifitness wedstrijd?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Die vraag heb ik mijzelf meerdere malen gesteld. Eigenlijk al voordat mijn vriend meedeed aan zijn eerste wedstrijd. Wanneer je begint aan jouw fitjourney, zoek je natuurlijk motivatie op. Ja, motivatie moet van binnenkomen, dat weten we allemaal. Maar mooie plaatjes kunnen hier ontzettend goed bij helpen. Zo volgde ik al snel meerdere bikinifitness atleten op Instagram, zelfs nog vóór Instagram Stories! Platte buiken, foto’s van mealpreppen en video’s van trappelende beentjes die vermoeid cardio deden. Preplife!

 

Zal ik mee doen aan een bikinifitness wedstrijd?

Al snel kwam de vraag in mijn koppie omhoog. Zal ik mee doen aan een bikinifitness wedstrijd? En als jij dit artikel leest, dan heb jij je dit vast ook afgevraagd. Ik riep altijd keihard dat ik het niet kan, vanwege het feit dat ik mentaal niet zo sterk ben. Smoes nummer 1. Na de fitness wedstrijd van vriendlief, kwam de vraag zo vaak naar boven (en dit keer ook in mijn omgeving) dat ik het voor eens en altijd moest beantwoorden. Ik zocht hulp bij de bikinifitness community van SheWolves om deze vraag te beantwoorden.

 

Hoe beslis je zoiets?

Die vraag beantwoord je niet simpelweg met een ja of nee. Je zal jezelf een aantal vragen moeten stellen, maar ook moeten durven doorvragen om echt een eerlijk antwoord te kunnen geven. Want als je nu al niet eerlijk tegen jezelf kunt zijn, hoe gaat dat dan tijdens je prep? Ik bedoel maar.
Ik stelde in de community de vraag: hoe besluit je om mee te doen aan een bikinifitness wedstrijd? De volgende vragen kreeg ik als een boemerang terug. En deze vragen zal je moeten beantwoorden om tot het antwoord te komen.
– Wat wil ik ermee bereiken?
– Is het te combineren met mijn werk/ studie/ overige belangrijke bezigheden?
– Ben ik bereid om maandenlang hard te trainen en strak op mijn voeding te letten?
– Heb ik het geld er voor (over)?

 

Mijn beslissing

Ik heb voor mijzelf de vragen beantwoord en – heel belangrijk – ik heb doorgevraagd. Mijn antwoord is ‘nee’. Dat komt omdat er momenteel familieomstandigheden zijn waardoor ik niet mijn volledige focus op de prep kan leggen. Ik ben ongeveer 1 á 2 avonden in de week weg van huis, en daardoor minder tijd om bezig te zijn met mijn trainingen (die ik dan in de ochtend doe) en het mealpreppen (ik prep daarom grotere hoeveelheden). Ik zal een bikinifitness prep simpelweg niet de prioriteit kunnen geven die het verdiend. Omdat momenteel mijn familie deze prioriteit verdiend. En ook dat is belangrijk.
Nee is ook een antwoord. Maar dat betekent nog niet dat ik de vraag opnieuw kan beantwoorden ná deze familieomstandigheden. Nu hoor ik je denken… maar tegenslagen heb je toch altijd? Dat klopt. Maar door het doorvragen ben ik er achter gekomen dat sommige tegenslagen meer voorrang behoeven.

 

Bikini fitness community

Dankzij de bikinifitness community ben ik hierachter gekomen. Ik ben daar ontzettend blij mee. Het geeft rust! Daarnaast staan in deze community ook gratis e-books, video’s en andere informatie om jouw vraag te beantwoorden, of nog beter: om jou te informeren! Aanmelden is gratis en kan gewoon met jouw e-mailadres of Facebook-account.
Wie weet spreek ik je daar![/vc_column_text][vc_single_image image=”18163″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Comment Section

0 reacties op “GASTBLOGGER ALLYSIA: Hoe besluit je om mee te doen aan een bikinifitness wedstrijd?

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website