Page content

GASTBLOGGER JULIETTE: als bezoeker op de SAP Cup

article content

GASTBLOGGER JULIETTE: als bezoeker op de SAP Cup

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Terwijl ik deze blog aan het schrijven ben is het ondertussen al drie weken geleden dat ik met mijn vriend rondwandelde op de SAP Cup in Veldhoven. We waren er het hele weekend en sliepen in het hotel waar de wedstrijd gehouden werd.
Hartstikke leuk natuurlijk! Ik had er onwijs veel zin in en was ontzettend benieuwd naar hoe zo’n wedstrijd eruit zou zien. Ik was immers nog nooit op een bodybuild wedstrijd geweest.

 

 

De week voor de SAP Cup

Echter, de week voor de SAP Cup had ik niet zo’n al te beste week. Ik voelde me heel slecht. Wilde mijn voeding het liefst verslonzen (wat ik dus ook twee dagen gedaan heb) en mijn trainingen wilde ook niet echt lekker gaan. Ik had mijn coach in alle paniek gemaild die week en heb met haar afgesproken dat ik gewoon mijn bakjes mee zou nemen naar de SAP. Vol goede moed opnieuw er tegenaan: Let’s go!

 

Vrijdagavond zijn wij al vertrokken naar het hotel. Koelbox mee, bakjes met eten mee, en gaan. Zaterdagochtend konden we een beetje uitslapen. Ontbijten uit een bakje en hup naar de SAP! (Bleek nog niet zo heel eenvoudig, aangezien dat hotel dus letterlijk alleen maar bestond uit gangen van minimaal een kilometer lang…)

Maar wij vonden natuurlijk binnen de kortste keren een short-cut en die hebben we dan ook het hele weekend gebruikt, haha!

 

 

Zaterdag 10 december – Dag 1 SAP Cup

Op de zaterdag waren de vergelijkingen. Dit betekent dat alle deelnemers uit dezelfde klasse samen op het podium staan en door de jury vergeleken worden. Hieruit volgen dan de first-, second- en eventuele third- callouts, waaruit je al een beetje kan afleiden of iemand hoog is geplaatst of niet.

Op de zaterdag hebben we werkelijk waar bijna alle klasses bekeken. Maar we waren er natuurlijk in het speciaal om mijn teamgenoten Valerie, Jitske, Ebony, Anne en Simone aan te moedigen. En wauw, wat waren ze stuk voor stuk prachtig! Ik heb onwijs van ze genoten. Deze meiden kunnen super trots zijn op zichzelf! Super super!

 

Angst

Aan het eind van de dag was ik echt helemaal gesloopt. Hoofdpijn, niet lekker, misselijk… Terwijl ik toch goed had gegeten en gedronken. We besloten niet tot het einde te blijven en terug te gaan naar de hotelkamer. Toen ben ik op bed gaan liggen en heb alles even heel goed laten bezinken.

Ik besefte me dat deze hele dag echt heel heftig was geweest voor mij. Je ziet ineens honderd verschillende, gebruinde, perfecte lichamen rondlopen in mooie bikini’s en op hoge hakken. Allemaal vrouwen die keihard hebben moeten knokken, trainen en perfect op hun voeding hebben gelet. En al deze vrouwen die hier op de SAP stonden is het gelukt om te komen waar ze wilde komen.

Ik begon eigenlijk lichtelijk te panieken en ik zal toegeven: mijn vriend kreeg echt even wat te verduren. (Sorry Gerben…)

’’Ik ga dit nooit kunnen. Ik zal er nooit zo uit komen te zien. Waarom ben ik hier in godsnaam aan begonnen? Wat haalde ik in mijn hoofd? En wat zullen andere mensen ervan denken?!’’ Je kan wel zeggen dat ik die dingen bijna huilde en schreeuwde tegelijk… Ik was in ieder geval echt in paniek. Mijn hoofd wist het even niet meer en ik zag het allemaal in één klap niet meer zitten.

Wat Gerben tegen mij zei was het enige juiste: ‘’Juul, slaap er een nachtje over en dan zien we morgen wel.’’

Oke. Dat werd dus het plan.

 

Een nieuwe uitdaging..

De volgende ochtend voelde ik me eigenlijk best prima toen ik wakker werd. Maar toen: de koelbox was niet meer koel en mijn bakjes met eten waren totaal verpietert.

 

%^$&$^%^%$#$#@!$@

 

Ik moest mezelf echt even bij elkaar pakken en wat slims bedenken. Oke, naar de lokale Lidl rijden en eten halen die het dichtste bij mijn macro’s in de buurt komen dan maar.

Ik heb werkelijk waar het raarste ontbijt EVER op, maar het klopte perfect binnen mijn macro’s! Hilariteit ten top op de zondag. Althans Gerben moest wel en beetje lachen om mij; tig verpakkingen met elkaar vergelijken en optellen in de ene hand terwijl ik in mijn andere hand mijn telefoon met voedingsschema vast had. Dat heeft er vast en zeker mega bizar uitgezien.

Maar hee, het leven van een atleet in spé gaat niet altijd over rozen. Haha!

 

Zondag 11 december – Dag 2 SAP Cup

Goed, wij weer terug naar de SAP, inclusief eten, Ik weer blij.

Op de zondag waren de I-walks. Dit is de individuele ronde waarbij je dus alleen op het podium staat en je je fysiek aan de jury laat zien. Gerben en ik hadden al besloten dat we de zondag zouden besteden aan het kijken naar de dames van het team, en wat rond zouden wandelen op de expo die bij de wedstrijd was. Ik heb mezelf verwend met een nieuwe legging (en heb achteraf ook nog een cadeaubon gewonnen van €50,00 bij bodybuildingkleding.nl, lucky me), heb eindelijk vitamine D gescoord en Gerben heeft ook een super toffe sportbroek gevonden.

Ik heb ook mijn coach Femke ontmoet (is toch even anders dan via Skype), John en Jeanet nog even gezien en wat gekletst met de andere coaches en meiden uit het team.

Ohja, en ik had mezelf verwend met een protein pancake tussen de middag. Die gelukkig ook heel goed binnen mijn macro’s paste.

 

Bevestiging

Na de zondag wist ik zeker wat ik wilde: doorgaan. Doorgaan met mijn doelen. Ik wil die pull-up kunnen, ik wil mijn eigen gewicht kunnen deadliften en hiptrusten EN ik wil in 2017 in de shape van mijn leven op het podium staan. Ongeacht wat iemand ervan vindt.

En ik ben er zeker van dat het me gaat lukken!

 

In maart is de JBC, waar ook een aantal Shewolves aan meedoen. En ook dan ben ik er weer om ze aan te moedigen. Samen met Gerben, die ondertussen ook de smaak van het trainen te pakken heeft gekregen. 🙂

 

Al met al was het een leerzaam weekend. Ik heb gezien hoe een wedstrijd eruit ziet en wat ik (ongeveer) kan verwachten EN misschien wel het belangrijkste: ik weet nu weer 100% zeker wat ik wil.

 

De volgende keer wil ik graag mijn ervaring van  mijn allereerste fotoshoot met jullie delen. To be continued!

 

Liefs,

Juliette[/vc_column_text][vc_single_image image=”18103″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”img_link_large”][/vc_column][/vc_row]

Comment Section

0 reacties op “GASTBLOGGER JULIETTE: als bezoeker op de SAP Cup

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website